Even voorstellen

Met ingang van 1 januari heb ik de overstap gemaakt naar het Sint-Maartenscollege om de functie van teamleider gymnasium te gaan vervullen, een uitdagende taak waar ik met veel enthousiasme aan gestart ben. Om een beeld van mezelf te geven wil ik me langs deze weg kort voorstellen.

Ik ben Frank Lacroix,  42 jaar,  woonachtig in Beek, getrouwd en vader van twee dochters die allebei het atheneum volgen.

In 1995 ben ik na enkele vervangingen mijn onderwijscarrière als natuurkunde (en wiskunde) docent  gestart aan het Sint-Maartenscollege. Na drie jaar prettige en leerzame jaren heb ik vervolgens twaalf jaar in Kerkrade aan College Rolduc, huidige Charlemagnecollege, gewerkt om vervolgens in 2010 naar Stella Maris College in Meerssen te verkassen. Op alle scholen heb ik natuurkundelessen aan voornamelijk bovenbouw havo/vwo gegeven en ben tevens actief geweest als sectievoorzitter, mentor, begeleiding buitenlandse reizen en overige zaken die binnen een school spelen. Daarnaast ben ik in 2008 op detacheringsbasis gestart met een promotie onderzoek aan de universiteit Utrecht met als onderwerp professionalisering van bèta docenten. Heel erg leuk om te doen, maar het schrijven van het proefschrift moet helaas nog gebeuren. 

Tijdens de basisschoolperiode van mij dochters ben ik lid en voorzitter in de GMR van stichting Kindante geweest. Dit heeft geleid tot interesse in meer beleidsmatige zaken en hebben me doen besluiten een universitaire master Managementwetenschappen te gaan volgen die ik volgend schooljaar wil afsluiten. De motivatie om te solliciteren naar de functie van teamleider is hier dan een logisch gevolg van. Ik ben blij weer op het Sint-Maartenscollege te kunnen zijn waar genoeg uitdagingen liggen om aan te grijpen en ik hoop daar snel een goede bijdrage aan te kunnen leveren.

Frank Lacroix

 

Comments are closed.