Rome

De Romereis vindt elk jaar plaats in mei. Als de eindexamenkandidaten beginnen aan hun laatste beproeving, het centraal schriftelijk examen, trekt 5 gymnasium naar de Eeuwige Stad.

Onder leiding van Rome-kenner Romain Bardoul wordt De Stad in 5 dagen grondig bezocht. Als uitvalsbasis is een hotelletje aan de rand van het centrum gekozen, en na een korte wandeling en een kort ritje met de metro staan we in het hart van de Romeinse stad.

De rode draad van het programma is Romeins, Christelijk en Renaissance. Het Capitool, het Forum Romanum, het Collosseum en Ostia Antica ontbreken uiteraard niet. Evenmin als de Sint-Pieter, de Sint-Jan van Lateranen en de Santa Prassede. Michelangelo, Rafael, Caravaggio en Bernini krijgen ruimschoots de aandacht die zij verdienen.

We verkennen de stad te voet, vele tientallen kilometers worden afgelegd. De enige manier om een stad goed te leren kennen.

Het Vaticaan

Buiten Rome genieten we in het luchtige Tivoli van de prachtige buitenverblijven de Villa d’ Este en de Villa Adriana.

Er wordt veel geleerd: we kijken om ons heen, we luisteren naar de verhalen van de begeleiders en we luisteren naar de verhalen van de leerlingen. Ieder houdt een spreekbeurt over een tevoren bestudeerd onderwerp.

De Romereis van dit schooljaar vindt plaats van 7 juni t/m 14 juni.

Bekijk de fotoverslagen van de Romereizen op onze Fotopagina!