Groep 7/8

Je bent van harte welkom op het gymnasium van het Sint-Maartenscollege. Maar waarom zou je naar het gymnasium willen gaan?

Waarom het Gymnasium?

Omdat je het beste uit jezelf wilt halen. Omdat een goede opleiding een beste investering is. Omdat het hartstikke leuk is.

En waarom op het Sint-Maartenscollege?

Het Sint-Maartenscollege heeft een grote en enthousiaste gymnasiumafdeling. De enige in de stad Maastricht. We hebben op het moment maar liefst 339 leerlingen. Steeds meer kinderen kiezen bewust voor ons gymnasium en steeds meer gymnasiasten verlaten ons pas na hun eindexamen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee.

Voor ons is het plezierig te zien dat we blijkbaar de juiste toon aanslaan. De lessen Latijn en Grieks zorgen voor heel wat algemene kennis en voor ervaring met taal. Je gaat veel leren over mythologie en geschiedenis, over het leven van grote helden en over de wereldrijken Griekenland en Rome. Je zit in een klas met leerlingen die ook willen en kunnen leren. Gymnasium is niet moeilijker dan atheneum, maar er is wel meer verbreding en verdieping. We gaan veel leren in de lessen, maar ook daarbuiten: tijdens de zogenaamde De9Muzendagen en op de excursies. Op deze website kun je hierover alle informatie vinden.

We weten dat je veel kunt leren binnen de lessen die op je rooster staan. Maar ook projecten en excursies zijn heel belangrijk! Zo leer je ook nog eens beter samen te werken met andere kinderen. En die excursies brengen niet alleen de levende oudheid van de Grieken en de Romeinen dichterbij, maar ze zorgen ook voor een groepsband.

Wanneer kies je voor het gymnasium?

Als je je wilt inzetten en beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Als je nieuwsgierig en leergierig bent, vaak het naadje van de kous wilt weten, als je graag leest, graag snuffelt in boeken, tijdschriften, op internet etc. Als je goed met taal kunt omgaan of juist veel bèta-interesse hebt en meer dan alleen het verplichte wilt doen.

Wanneer kan je naar het gymnasium?

Je bent van harte welkom als je van de basisschoolleerkracht een vwo-advies hebt gekregen. Je citoscore moet 545 of hoger zijn.

Open dag – 
Proeflessenmiddag – 

Benieuwd wat (oud-) leerlingen van het gymnasium vinden, klik dan hier.