Griekenland

Griekenlandreis

De laatste excursie die onze gymnasiasten maken is de reis naar Griekenland, het moederland van de negen muzen, het moederland van Europa.

Ook deze reis heeft zijn eigen gezicht. We hechten aan onze eigen touringcar, onze eigen chauffeur, we hechten aan ruim de tijd nemen, we hechten aan ons uitgebreide programma. We gaan dan ook twee weken op pad, met de bus naar Ancona, dan met de boot naar Igoumenitsa en vervolgens met onze eigen bus heel Griekenland door.

We bezoeken de navel van de aarde, het Apolloheiligdom Delphi, we bezoeken Thermopylai, het slagveld van één van de meest heldhaftige veldslagen ooit, we bezoeken Athene uiteraard, en lopen in de voetsporen van Sokrates en Paulus. Dan richten we ons op de Peloponnesos.

Chauffeur Bart chauffeert ons kundig over het kanaal van Korinthe en stuurt langs Korinthe, Epidauros, Mykene, Nafplio, Mystras, Olympia en Pylos. Pylos! Liefst 4 nachten verblijven we in deze uithoek van Griekenland.

We maken kennis met de plaatselijke bevolking, we sporten tegen de plaatselijke jeugd, we varen over de baai, de roemrijke baai van Navarino, en bezien al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Bijvoorbeeld de antieke stad Messene en het eiland Sfakteria, pareltjes die het grote publiek nog niet ontdekt heeft.

Bekijk de fotoverslagen van de Griekenlandreizen op onze Fotopagina!