Orestes en Elektra

 

Sinds 2002 onafgebroken in successie: de tragedieprojecten van Aischylos. Na talloze tragedies, zo origineel mogelijk gespeeld naar de originele teksten van de Grote Drie Aischylos, Sofokles en Euripides, hebben we dit jaar gekozen voor een moderne bewerking: ‘Je was zo lief toen je klein was’ van de Fransman Jean Anouilh. Als basis dient het verhaal van Orestes en Elektra, kinderen van de Griekse koning Agamemnon.

Rond de 70 leerlingen van zes scholen doen dit jaar mee, hetzij als speler, hetzij als muzikant. Natuurlijk zijn onze trouwe partners Het College uit Weert, het Van Maerlantlyceum uit Eindhoven en het Athénée Royal uit Seraing weer van de partij. Daarnaast is het Sintermeertencollege uit Heerlen weer ingestapt en, voor het eerst doet mee het United World College uit Maastricht. Met name de laatste school zorgt voor een enorme internationale impuls. De deelnemers van het UWC komen uit maar liefst 8 verschillende landen: Ierland, Slovenië, Iran, Sudan, Duitsland, Frankrijk, Marokko en China. De Maastrichtse voorstelling vindt plaats in het prachtige UWC-complex bij de Geusselt.

De artistieke leiding ligt als vanouds bij Sjeng Verheijden (spel) en Willie Arets (muziek). De zangteksten zijn geschreven door André van Dijk. Ingrid Lezwijn verzorgt de fotografie en de kostuums en Joost Austen heeft zich wederom opgeworpen als regie-assistent. De organisatie van het project ligt in handen van het vertrouwde viertal Ingrid van der Pal, Ingrid Lezwijn, Sjeng Verheijden en Maarten Grond.

Van 2 t/m 6 februari jl. is op verschillende locaties genoten van Orestes en Elektra. 

Het speelveld ziet er nu als volgt uit:

Orestes

Elektra

Klytaimnestra

Aigisthos

Voedster

Slaaf

Pianist

Violiste

Celliste

Bassiste

Alexandre van het Athénée Royal (Frans)

Marloes van het SMC (Nederlands)

Zala van het UWC (Sloveens)

Eise van het SMC (Nederlands)

Vjosa van het Sintermeertencollege (Nederlands)

Ali van het UWC (Frans)

Niels van Het College (Nederlands)

Jasmijn van Het College (Nederlands)

Fiona van het UWC (Duits)

Femke van het Van Maerlantlyceum (Nederlands)

Alle verdere info op www.aischylos.com